Dag 1 (Woensdag) - Tot aan Rouen » dag 2

Route: Haarlem -> Rotterdam -> Antwerpen -> Gent -> Reims -> Amiens -> Rouen

Zoals wij het bezien is deze dag nog niet officieel een vakantiedag. De dag wordt namelijk voor het grootste gedeelte in beslag genomen door werk en stressvolle evenementen. Maar aangezien deze dag tevens ook de eerste reisdag is moet hij er volledigheidshalve maar bij.

De geplande vertrektijd van uiterlijk 14:00 wordt natuurlijk ruimschoots overtreden. Het is al zeker 4 uur geweest voordat wij eindelijk de sleutel in het slot omdraaien en de auto starten. En nu maar hopen dat we geen files tegenkomen die ons reisschema nog meer in de war willen brengen.

De eerste stop is nog in Nederland, al is het nog maar net. Er moeten nog een aantal werkspullen overgedragen worden. Daarna is het via Antwerpen, Gent richting Amiens. Antwerpen bereiken we inderdaad redelijk vlot. Maar dan gaat het mis, een ongeluk ergens ver voor ons zorgt voor de nodige auto-ophopingen tussen ons en onze reisbestemming. Het ziet er ook niet naar uit dat deze file snel op zal lossen. Het duurt dan ook ruim een uur voordat we een paar kilometer verder ineens uit de file tervoorschijn duiken. We vervolgen onze weg over de snelweg richting Rouen. We betalen netjes de tol voor de snelweg en kunnen daarna ook redelijk goed opschieten.

Van het franse heuvellandschap is niet veel meer te zien. Het is namelijk al donker als we aankomen in Rouen. We hebben een hotel ergens in het centrum van de stad, maar er zou parkeergelegenheid bij zijn dus we rijden vol goede moed door de kleine straatjes. Na veel genavigeer door eenrichtingsverkeer en straatjes waar zelfs een fiets moeite zou hebben, zien we ineens een bordje mercure hotel. Even later zien we ook een soort afrit naar een garagedeur. Er zit tevens ene knopje 'reception' aan de buitenkant. We leggen de receptionist uit dat we naar binnen willen en na wat overtuigingskracht gaat inderdaad de deur voor ons open. Wat dan volgt zijn enige spannende draaimanouvres om geen stukjes muur de beschadigen. We eindigen echter netjes in een parkeervak.
Het eerste dat we bekijken als we de kamer binnenkomen is het uitzicht. In dit geval kijken we uit op natuurlijk een klein straatje die eruit ziet alsof hij 'Rue du Jack de Ripper' als naam heeft. Aangezien het al redelijk laat is proberen we gelijk het bed uit. Het kan de vermoeidheid zijn natuurlijk, maar het bed lijkt van redelijk goede kwaliteit. De eerste 550 km zitten er in ieder geval op.

Geen fotos van deze dag