Dag 1 (Zaterdag) - Haarlem tot Kolding (Denemarken) » dag 2

Route: Haarlem -> Hannover -> Hamburg -> (Denemarken) -> Kolding

Het is zaterdag 1 augustus. De dag begint vandaag vroeg en gestrest. Zoals schijnbaar normaal in deze tijd moeten er nog duizend en een dingen geregeld worden voordat we in de auto kunnen stappen en Nederland achter ons kunnen laten voor de komende twee weken. Maar zowel het werk als ook de voorbereidingen voor de vakantie zelf nemen nog veel te veel tijd in beslag. Het is zelf al tegen het einde van de ochtend voordat we niet meer hoeven te slalommen door de woonkamer. Maar het zal toch nog tot na drieën duren voordat we werkelijk de voordeur achter ons dicht draaien.
De eerste stop is als we Haarlem nog niet eens uit zijn. We zijn namelijk gestart met een lege tank, die dus eerst maar gevuld moet worden. Zelfs deze eerste stop wordt al gebruikt om tevens broodjes in te slaan. Met een volle tank en een paar broodjes rijker zijn we zelfverzekerd dat we nu een stukje door kunnen rijden. Ons eerste doel is Nederland te verlaten. Omdat het lekker rustig op de weg blijkt te zijn is ons eerste doel snel bereikt. Het tweede doel laten we bepalen door onze electronische vriendin, waar we een jaartje stof af hebben geveegd. De bestemming is Malmö in Zweden, al zullen we dat niet redden op deze eerste dag.
We kunnen redelijk rustig doorrijden zodat we mooi kunnen opschieten. Na een paar uren snelweg staan we ineens verbaast te kijken naar 6 politiebusjes die aan de andere kant van de snelweg met grote vaart en loeiende sirenes voorbij denderen. We zijn ons net aan het afvragen waar dat nu weer goed voor is als we voor ons nog eens 6 politiebusjes met de blauwe lichten dreigend zwaaiend de snelweg op zien rijden. Een snelle rekensom leert ons dat dit onmogelijk dezelfde politebusjes kunnen zijn. Het raadsel wordt dus alleen maar groter. Er wordt geopperd dat ze misschien allemaal op weg zijn naar een politiebal, al verklaard dat niet waarom de twee kolones verschillende richting oprijden. Even later zien we nog een serie van 6 politiewagens. Deze zijn echter groen en hebben geen bombastisch vertoon met de sirenes en zwaailichten. Het raadsel is tot heden nog niet opgelost.
het is net acht uur geweest als we de grens met Denemarken naderen. We zien een bord met de tekst: Letze tankstelle für die grenze. We geven gehoor aan deze oproep en besluiten te gaan tanken. Het lijkt erg druk te zijn zoals ook wel te verwachten valt. We hebben echter geluk en kunnen aansluiten bij een kleinere rij auto's. We kunnen al snel tanken en krijgen een briefje mee met het nummer van de pomp zodat we binnen kunnen gaan betalen. Dat briefje is een beetje een raadsel, misschien voor de mensen die geen enkel woord duits spreken. Als we voor de kassa staan zien we dat een stel belgen vreemd naar onze auto staan te kijken en nerveus heen en weer lopen. Als we betaald hebben en naar de auto teruglopen spreekt de belgische kerel ons in het duits aan waarom we de auto daar hebben geparkeerd. Ziet deze belg niet dat wij nederlanders zijn? Onze opmerking dat we toch eerst moeten betalen voordat ze kunnen tanken wordt door de belgische vrouw in het belgisch beantwoord met de opmerking dat we toch iets door kunnen rijden om te parkeren. We kijken in de richting waarin de vrouw wijst maar zien geen enkele vrije parkeerruimte. We schudden ons hoofd maar en stappen in onze auto. Een paar honderd meter verder parkeren we wel de auto en onderzoeken wat we zoal kunnen eten. Bij een kioskje kunnen we broodjes met snitzel krijgen en koffie. Beide klinken er goed zodat we de tijd hier voor reserveren. Als we zitten te eten horen we de jeugdige gesprekken van een clubje net volwassenen. We vermaken ons met de uitspraken die we horen en hopen dat wij zulke uitspraken niet hebben gemaakt toen we jong waren.
Na dit korte intermezzo zoeken we de auto weer op. We willen in ieder geval in Denenmarken belanden, deze eerste dag. Dat gebeurt snel daarna. We rijden door tot aan Kolding waar we een hotel zoeken. Het is inmiddels tien uur zodat we niet te lang willen zoeken. We vinden een hotel vlak langs de weg die er redelijk uitziet. Het blijkt een Scandic hotel te zijn waar we voor 990 Kronen kunnen overnachten. En dat is inclusief ontbijt. Voor 73 euro zoeken wij niet verder en pakken onze spullen uit de auto. De kamer blijkt simpel maar met goede bedden en een zelfs minibar. We overdenken deze eerste dag nog even en besluiten morgen te bepalen wat we verder gaan doen.

Geen fotos van deze dag
» dag 2